Col.legi Sant Francesc

NINS CANTORS

El Cor de NINS CANTORS fou fundat en el mes de Novembre del any 1965 pel seu actual Director Antoni Riera Moreno, franciscà. El Nadal de 1967 representà les Illes Balears al Festival Nacional de Nadales a Madrid. Després de petites actuacions a distints festivals, donà el primer Concert a Sóller (Mallorca) el mes de Maig de 1967.

Actualment formen el grup setanta-cinc nins i joves, tots alumnes i ex-alumnes del Col·legi Sant Francesc.

Tot i les dificultats que es troben a una agrupació de nins, amb les seves veus que canvien constantment, la qual cosa suposa cada any un començar de bell nou i una transformació a les distintes cordes, el seu repertori és ampli englobant els estils clàssic i popular, religiós i profà.

Han actuat a quasi tots els pobles de Mallorca, a Eivissa i Menorca. També a Madrid i Barcelona, varies vagades, Saragossa, Toledo, Alacant, Lleida, Sigüenza, Girona, Sabadell, Granollers; a París i Lyon. Cal destacà l'actuació d'obertura del Congrés Nacional de Pueri Cantors a Toledo l'any el mes de Juny 1968, l'actuació al Festival Nacional en motiu de l'Any Internacional del Nin (UNICEF) l'any 1979, el Concert del dia 22 d'Abril de 1987 al la Fundació March de Madrid. El mes de Novembre 1994 es celebrà a Palma el Dia Internacional de la Família organitzat per la Conselleria de Governació i el Cor gravà l'himne en Compact Disc i en vídeo, els quals es guarden a la O.N.U.. El dia 12 d'Abril de 1997 actuà a la Inauguració del nou Aeroport de Palma de Mallorca. El dia 9 de Juliol de 1998, en motiu del Congrés Internacional de Pueri Cantores – Barcelona, on hi participaren més de 130 Escolanies d'arreu del món, els Nins Cantors de Sant Francesc, a més de participar a altres actes, actuaren en representació de l'Estat Espanyol al Concert de les Nacions que tingué lloc al Palau de la Música Catalana (sols foren escollides onze nacions de més de 40 que participaven).

És norma del Cor no presentar-se a cap tipus de concurs, tot i que hagin actuat a festivals benèfics, tant a nivell autonòmic com a nivell estatal. Dins la gran varietat de premis i condecoracions cal destacar la Insígnia d´Or de la Federació Internacional dels Pueri Cantores de la que hi forma part, i la Medalla de Plata commemorativa de l´any internacional del nin (UNICEF) l´any 1.979.

Han editat quatre Discs Compactes que són el recull del repertori ofert en directe en diferents actuacions davant el públic durant aquests darrers anys. Ha estat possible gràcies al suport del Col·legi Sant Francesc, l'Associació de Pares i Mares d'Alumnes, La Caixa i el Consell Insular de Mallorca: 30 any cantant, Música Religiosa, Cinquanta Anys del Col·legi i Cantem amb 50 cançons infantils inèdits amb lletra i música d'Andreu Bennassar i Bonet, amb el patrocini de la Direcció General d'Educació del Govern de les Illes Balears; i amb motiu de l'Any Internacional de la Família, enregistrà l'Himne en tres versions lingüístiques, juntament amb el conjunt, tant instrumental com vocal, Els Valldemossa.

Els Nins Cantors, juntament amb cinc corals més, l'any 1973, es varen reunir al Col·legi Sant Francesc per organitzar actuacions conjuntes (Trobada de Primavera i Trobada de Nadal). Avui, aquestes reunions amistoses n'han fet sorgir un moviment coral: La Federació de Corals de Mallorca.

És l'Escolania titular de la Basílica de Sant Francesc de Palma, tenint el suport constant del seu Director Antoni Riera Moreno (franciscà), la Directora Margalida Arbona Alemany i de l'Organista titular de la Basílica Arnau Reynés Florit.

Fra Antoni Riera i Moreno, T.O.R.
Coordinador
Margalida i Francesc Arbona i Alemany
Directora i Subdirector
Arnau Reynes i Florit
Organista Basilica