programa dual

Què és?

El Diploma Dual està creat per Academica i és el programa oficial de convalidació internacional de títols de batxillerat que permet als alumnes obtenir dues titulacions simultànies: la nostra pròpia i l’American High School Diploma, és a dir, el batxillerat dels Estats Units. Els estudiants que hagin superat el Diploma Dual assoliran exactament la mateixa titulació que els estudiants estatunidencs quan acaben el High School. Es tracta d’una titulació reconeguda en tots els estats i universitats del món.

A qui va dirigit?

El Diploma Dual es pot començar a 2n d’ESO, 3r d’ESO, 4t d’ESO o 1r de Batxillerat. L’avantatge de començar abans és que només s’hauran de cursar 1 ò 2 assignatures per curs acadèmic.

Objectius

Immersió lingüística: el programa és 100% en anglès, però va més enllà d’aprendre anglès. Els alumnes pensen i treballen en anglès, participen en classes magistrals i es poden comunicar amb els professors natius. També participen a Live Sessions amb altres companys d’arreu del món, en definitiva, la metodologia de treball permet a l’alumnat desenvolupar autònomament l’anglès, augmentant-ne la confiança i destresa
Immersió tecnològica: l’alumnat trobarà les tasques a lliurar i les connexions amb el professor natiu per via telemàtica, és a dir, no hi haurà classes presencials. L’aprenentatge digital suposarà un gran domini de les noves tecnologies i una preparació tecnològica pel futur personal i laboral de l’alumne. – Immersió personal: l’alumnat adquireix responsabilitat i maduresa en el treball, amb un alt nivell d’autonomia, aprenentatge de la gestió del temps, capacitat d’adaptació i flexibilitat per fer feina en entorns diferents i multiculturals.

Com s’aconsegueix?

L’alumnat no haurà de tornar a estudiar les mateixes assignatures (matemàtiques, física, literatura) en dos idiomes diferents, sinó que haurà d’estudiar les específiques del país (llengua, cultura, història). Els alumnes del Diploma Dual hauran de cursar 6 crèdits online: 4 obligatoris (2 crèdits d’Anglès, 1 crèdit d’Història dels Estats Units i 1 crèdit de Govern i Economia dels Estats Units) i 2 optatius (psicologia, criminologia, anglès, conceptes d’enginyeria, etc.).

Com fa feina l’alumnat?

L’alumnat treballa des de casa amb un ordinador i connexió a internet. El Diploma Dual exigeix un nivell d’esforç d’entre 3 i 5 hores setmanals de treball autònom des de casa. L’alumnat i el professorat es comuniquen a partir d’un horari establert de dilluns a divendres d’entre les 16:30 i les 22:00 h. Es fan videoconferències individuals obligatòries i voluntàries i Live Sessions programades en què es preveu el treball grupal obligatori i voluntari. Aquestes activitats són molt importants per reforçar la comprensió i expressió orals.

Com i qui fa el seguiment?

L’alumne que dugui a terme aquest projecte tindrà un seguiment per part del professorat dels Estats Units mitjançant el sistema d’avaluació contínua. Per tant, és important lliurar les tasques i millorar-les en cas de voler pujar nota i participar en les conferències individuals i grupals. A més, el nostre centre disposa d’una coordinadora del programa, Margalida Dols, professora del Coŀlegi Sant Francesc. La seva funció és mantenir un contacte regular amb els alumnes partícips del programa i amb els professors estatunidencs. La coordinació no només ha de servir com a eina de control, sinó que ha de ser una eina de suport per l’alumnat el qual s’endinsa en un projecte que pot suposar tot un repte per a ell.